Ambassade van België in Mali
Home Newsroom

Newsroom

News Items

28 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

27 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR) gaf deze namiddag opnieuw een update over de Belgen in het buitenland.

26 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), gaf deze namiddag een stand van zaken over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

25 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag om 17.00 u. gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

24 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin gaf deze namiddag een overzicht over de situatie van de Belgen die tijdelijk vast zitten in het buitenland. Het gaat om zo’n 27.000 Belgen die zich hebben ingeschreven op TravellersOnline. “Dit betekent echter niet dat ze allen gerepatrieerd moeten worden”, aldus minister Goffin. “Velen registreren zich in afwachting van hoe de situatie gaat evolueren of zijn ondertussen al op eigen kracht terug in België geraakt”.

22 Mar

Philippe Goffin, minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, heeft deze morgen gecommuniceerd over de situatie van de Belgen die tijdelijk in het buitenland vastzitten.

18 Mar

Sinds enkele weken worden wij allen geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie, ongezien in onze moderne geschiedenis. De coronapandemie, die momenteel Europa en de hele wereld treft, dwingen ons tot drastische, maar noodzakelijke maatregelen.

17 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag bevestigd dat morgen vier chartervluchten worden ingelegd voor landgenoten die vast kwamen te zitten tijdens hun vakantie in Marokko. Twee vluchten zullen vertrekken vanuit Agadir en twee vanuit Marrakesh. Hiervoor vond de voorbije dagen overleg plaats met de Marokkaanse autoriteiten en SN Brussels Airlines, die de vluchten zal uitvoeren.

14 Mar

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Heel veel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen waardoor geen normale doorgang over grenzen kan gegarandeerd worden. Meer en meer vliegtuigmaatschappijen verminderen ook drastisch het aantal vluchten wereldwijd. Het risico dat Belgische burgers geblokkeerd raken, is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden.

13 Mar

We zijn op zoek naar experten met een educatieve en professionele achtergrond die geschikt is voor de uitvoering van het mandaat van civiele crisisbeheersmissies.